"RumahKu SyurgaKu"

"RumahKu SyurgaKu"

Nuffnang

Klip-klip

My Pren & Ahli KSF

Selasa, 18 Oktober 2011

Pengguguran Anak Ke Atas Janin

 


Anak adalah anugerah Allah yang amat istimewa dan kita wajib menjaga,memberi kasih sayang dan pendidikan yang secukupnya serta dididik dengan ajaran agama supaya dia menjadi anak yang berjaya di dunia dan di akhirat. Bertuahlah ibubapa yang mempunyai anak yang soleh dan solehah. Namun, ada juga insan yang tidak mahukan anak, atas bermacam-macam alasan: tak nak anak lagi, tidak suka anak, belum bersedia, tidak mampu dan sebagainya. Salah satu cara mereka untuk tidak mendapat anak ialah dengan cara menggugurkannya (abortion) dan juga secara kaedah lain, umpamanya makan pil cegah hamil, potong tiub fallopio dan sebagainya.

Apa yang saya ingin kongsi di sini adalah beberapa figurasi kesan suntikan pengguguran ke atas janin dan pada saya amat menyiksa janin tersebut. Renungilah gambar ini dan bagi mereka yang ingin gugurkan anak, fikirla banyak kali. Thanks for hazualuv kerana sudi berkongsi gambar-gambar ini buat tatapan semua.

Klik 'BACA LAGI SETERUSNYA' atau klik tajuk artikel ini untuk melihat gambar-gambar lain.
Semoga kalian mendapat iktibar..

Kesian.....:-(

Sumber Gambar: Kiriman hazualuv (Thanks a lot)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Selamat Datang Ke Blog Kelab Saharan's Family

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selaku pengasas blog ini saya mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi mengungjungi blog ini. Blog ini sedang dikemas kini agar ia lebih padat lagi.Sebarang komen dan cadangan atau apa2 sahaja akan saya terima dan akan menambah baikkan blog saya ini dari masa ke semasa. Sila beri tunjuk ajar...

Pembuka Bicara

Bilangan pelawat halaman KSF?

Bilangan Pengunjung Kelab Saharan

Wajib Klik plsss

Penubuhan Kelab Saharan's Family

Foto saya
07 Februari 2008 Kelab Saharan telah di ilhamkan dan telah direalisasikan oleh En Azman & En Azmi dan sebulat suara anak-anak SAHARAN menyetujuinya. Termasuk menantu, cucu, cicit dan sahabat handai yang rapat dengan family SAHARAN.Blog KELAB SAHARAN'S FAMILY telah diilhamkan oleh Mak Tam (Pn. Norhasnita)dan secara rasminya diblogkan pada 09 June 2010. Editor keseluruhan 110% oleh Puan Norhasnita isteri kepada En Azmi sendiri.Kelab ini juga ditubuhkan bagi memperingati terutama ARWAH AYAH SAHARAN & MAK RODIAH dan lain-lain yang bersangkut paut dgn SAHARAN. Kelab Saharan bertujuan merapatkan hubungan kekeluargaan dan silaturrahim antara adik beradik, menantu,cucu cicit dan sanak saudara. Tolong menolong bantu membantu jika ada masalah dan dalam kesusahan. Susah, senang kita bersama. Semoga Allah memberkati apa jua yang kita semua lakukan aminnn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Day KSF

Daisypath Vacation tickers

My Slideshow

Balik Kampung Bergotong-royong Kelab Saharan's Family Slideshow: Sis’s trip from Kuala Kangsar, Perak, Malaysia to was created by TripAdvisor. See another Perak slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.