"RumahKu SyurgaKu"

"RumahKu SyurgaKu"

Nuffnang

Klip-klip

My Pren & Ahli KSF

Selasa, 18 Oktober 2011Produk Terhangat! Dapatkannya Sekarang!


Gambar ini adalah kiriman hazualuv. Kalau ada keraguan mengenai info ini tolong maklumkan. JIka anda seorg yang lemah semangat jgn teruskan membaca!!.

Kisah ini sememangnya benar dan telah lama diketahui. Bagi masyarakat Tibet ini, tanah tempat tinggal mereka terletak atas gunung di mana tiada tanah lembut. Hampir kesemuanya diliputi batu atau salji/ais. Jadi, memberi mayat untuk dimakan oleh burung hering adalah pilihan mereka. Tambahan pula, dipercayai roh si mati akan kekal di gunung-ganang tersebut bersama burung berkenaan. Tindakan lelaki tadi memotong serta menghancurkan mayat adalah untuk memudahkan burung tersebut mempercepatkan proses ini. Mereka juga tidak mahu burung tersebut membawa anggota badan yang masih sempurna(seperti kepala, tangan dsb) ke tempat lain maka dihancurkan untuk memudahkan burung tersebut memakan mayat.

Klik 'BACA LAGI SETERUSNYA' atau klik topik untuk melihat gambar step-step penyempurnaan ini.
Alhamdulillah dapat dilihat betapa indahnya Islam yang memelihara kita dari lahir(azan/qamat) hingga hembusan nafas yang terakhir(terlebih dahulu mengucap 2 kalimah syahadah) diikuti dengan pengurusan mayat secara penuh hormat, sopan dan cermat. Maka sewaktu hidup antara 2 ketika ini (iaitu antara lahir dengan pengebumian ini), marilah kita mengamalkan Islam sebagai cara hidup. Insyallah selamat.

Gambar & info kiriman:hazualuv.
*Sekiranya ada keraguan mengenai info ini, sila maklumkan kepada saya. TQ.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Selamat Datang Ke Blog Kelab Saharan's Family

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selaku pengasas blog ini saya mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi mengungjungi blog ini. Blog ini sedang dikemas kini agar ia lebih padat lagi.Sebarang komen dan cadangan atau apa2 sahaja akan saya terima dan akan menambah baikkan blog saya ini dari masa ke semasa. Sila beri tunjuk ajar...

Pembuka Bicara

Bilangan pelawat halaman KSF?

Bilangan Pengunjung Kelab Saharan

Wajib Klik plsss

Penubuhan Kelab Saharan's Family

Foto saya
07 Februari 2008 Kelab Saharan telah di ilhamkan dan telah direalisasikan oleh En Azman & En Azmi dan sebulat suara anak-anak SAHARAN menyetujuinya. Termasuk menantu, cucu, cicit dan sahabat handai yang rapat dengan family SAHARAN.Blog KELAB SAHARAN'S FAMILY telah diilhamkan oleh Mak Tam (Pn. Norhasnita)dan secara rasminya diblogkan pada 09 June 2010. Editor keseluruhan 110% oleh Puan Norhasnita isteri kepada En Azmi sendiri.Kelab ini juga ditubuhkan bagi memperingati terutama ARWAH AYAH SAHARAN & MAK RODIAH dan lain-lain yang bersangkut paut dgn SAHARAN. Kelab Saharan bertujuan merapatkan hubungan kekeluargaan dan silaturrahim antara adik beradik, menantu,cucu cicit dan sanak saudara. Tolong menolong bantu membantu jika ada masalah dan dalam kesusahan. Susah, senang kita bersama. Semoga Allah memberkati apa jua yang kita semua lakukan aminnn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Day KSF

Daisypath Vacation tickers

My Slideshow

Balik Kampung Bergotong-royong Kelab Saharan's Family Slideshow: Sis’s trip from Kuala Kangsar, Perak, Malaysia to was created by TripAdvisor. See another Perak slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.